VAN 1 PERSOONS- TOT FAMILIEKAMERS

Make your selection:

De Art Deco Villa, uit 1928, was oorspronkelijk de thuis van de welgestelde Gentse Lalemant familie. Begin de jaren ‘50, na het overlijden van de heer Lalemant, bleef zijn weduwe er wonen tot de eind jaren ’80. Als de grootste vrijstaande woning in Gent in het prestigieuze Miljoenenkwartier werd het gebouw dan ook bekend als Vila Lalemant: beeld u de butler, bedienden en zelfs de muziekleraar in, in een sfeer van de jaren 20, altijd ter beschikking van de vrouw des huizes en haar gasten.

Gebouwd om mensen te ontvangen, heeft de villa nu 21 kamers en verwelkomen we mensen van overal ter wereld.

Meer laden...
Monumentale villa met omringende tuin afgesloten door smeedijzeren hekken tussen gemetselde pijlertjes. Overwegend bakstenen gebouw aansluitend bij de Amsterdamse School en de Hollandse villabouw, gebouwd naar het ontwerp van de aannemer Van Autryve Frères in 1928. De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, te plaatsen in de periode van de Moderne Bouwkunst, waartoe ook onder meer De Stijl, het Nieuwe Bouwen, de Chicago School en het expressionisme gerekend worden, die als reactie op de zogenaamde neostijlen te zien zijn.

Sterk horizontaal gerichte, vrij speelse, asymmetrisch opgebouwde villa met een à twee verdiepingen onder verspringende en overhangende schilddaken (leien) met uitgesproken schoorsteenpartijen, dakvensters en -kapellen. De ingang wordt gedragen door de natuurstenen trap en gekroond door het terras. Het baardmotief boven het terras, de geïntegreerde lantaarns, het decoratieve ijzerwerk en het glaswerk zijn prachtige Art Deco invloeden. Toch is de architecturale strekking waartoe deze villa behoord gekend als de nieuwe zakelijkheid.

Het huis was rijkelijk gedecoreerd met een centrale hal, gemaakt om mensen te ontvangen, omringd door de vele kamers. Ghent City Archive, Building Applications private homes, G12, 1928 / K / 7. LEYNS E. 1982: A villa in Ghent interwar 2.1. Ghent City

FACILITEITEN

Als een van de meest geliefde hotels in Gent staat Hotel Orion gekend om zijn uitstekende gastvrijheid, exclusieve faciliteiten en onderscheidende details.

  • Overdekt zwembad
  • Gratis WiFi
  • Bar
  • Sauna
  • Fitness
  • Privé parking

Lage-emissiezone

De Belgische regering introduceerde momenteel de lage-emissiezone in Gent. Oudere auto’s, die niet langer voldoen aan bepaalde Europese normen, kunnen daarom verboden worden om de binnenstad te betreden.

Hotel Orion bevindt zich buiten die lage-emissiezone, wat betekent dat u zonder problemen ons hotel kan bereiken, ongeacht het type auto waarmee u rijdt.

Controleer uw auto met behulp van volgende link om te zien of uw auto aan de normen voldoet en om indien nodig een toestemming te kopen: www.lez2020.gent

Belangrijk: als u een niet-Belgisch kenteken hebt, moet u uw voertuig online registreren voordat u de lage-emissiezone kunt betreden, ongeacht het type auto waarmee u rijdt. Als je zonder registratie de zone binnenrijdt, kun je je nog steeds binnen 24 uur registreren, maar daarna krijg je een boete. ANPR-camera’s zullen de binnenstad bewaken.

GASTENBOEK

Cabrou55's avatar

De artdeco grandeur van het gebouw. De hartelijke vriendelijkheid. De ruime supermooie kamer. Het copieuze ontbijt. De rust en toch dichtbij centrum Gent. Maakt van dit adres een echte topper. Een parel om naar terug te komen.

Cabrou55 Waregem, Belgium
Luc V's avatar

Wij waren met vrienden in dit hotel, een oude villa (uit de jaren 1920-1930) ligt in de miljoenenwijk (je kan er vlakbij de architectuur van de jaren 30 herontdekken - gewoon wat wandelen); verder ligt dit hotel vlakbij tram 21 waarmee je zonder problemen het centrum bereikt, en ook nabij de afrit van de autostrade (neem gent UZ); er is voldoende parking bij het hotel, de bedden waren prima, er is een klein maar leuk zwembad en een infrarood sauna; het ontbijt was zeker uitgebreid genoeg, en het personeel was zeer vriendelijk dus zeker een aanrader voor mensen die gent willen bezoeken!

Luc V Mortsel, Belgium

PROMO CODES

Voeg een van de volgende toe aan uw boeking

 

 

GALERIJ

Hier kunt u enkele inspirerende foto’s vinden van Hotel Orion en zijn omgeving in de prachtige stad Gent