News & Events

14NOV

Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Elk jaar, in november, nemen de allerbeste racefietsers het tegen elkaar op in het legendarische ‘Kuipke’ fietsstadion.

Dagelijks kunt u naar de spannende race volgen om op de hoogte te blijven van de puntentelling en om de teamrace, de eliminatierace, de tijdrit, de supersprint en de derny met eigen ogen te zien. Mis dit spektakel niet!

Website: www.z6sdaagse.be

05MEI

Food Truck Festival

Tijdens ‘Barrio Cantina’ wordt de Korenmarkt veranderd in een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukenblokken. Het concept? Een gezellige markt met ‘foodtrucks’ die een verscheidenheid aan gerechten en ‘streetfood’ afkomstig uit verschillende delen van de wereld aanbieden. Goede muziek, leuke bars en ontspannende zithoeken zorgen voor die extra touch. The place to be!

16SEP

Gent Festival van Vlaanderen

In september wordt Gent gedurende drie volledige weken het Mekka van de muziekliefhebber. Honderden artiesten brengen een gevarieerd aanbod van klassieke jazz en wereldmuziek.

Het evenement wordt geopend met het feestelijke OdeGand. De straten naast de waterwegen van Gent lopen over met muziek, animatie, kunst en spektakel. En daarbovenop; een sprankelend vuurwerk. De perfecte start van een fantastisch evenement!

07JUL

Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival werd in 2002 voor het eerst georganiseerd, toen heette het evenement nog “Blue Note Festival”. Het werd al snel het grootste jazzfestival in het land en verwierf zijn lidmaatschap bij het befaamde Europe Jazz Network, de International Jazz Festival Organization, het Federatie van Muziekfestival in Vlaanderen (FMiV) en heeft als Gent-organisatie bijgedragen tot de titel Gent: Unesco Creative City of Music.

Elk jaar in juli kunnen jazz liefhebbers een fijne tijd doorbrengen tijdens het Gent Jazz Festival. Bekende artiesten uit binnen-en buitenland maken steeds deel uit van het programma.

09DEC

Gentse Winterfestiviteiten

Het stadscentrum wordt een ‘Winter Wonderland’ met een schaatsbaan onder de Gentse stadshal. Vanuit het reusachtige reuzenrad geniet u van het uitzicht vanuit de lucht.

Er is ook een kerstmarkt met internationale stands en het Gravensteen verandert in een winters sprookjeskasteel.

De Sint-Niklaaskerk is omgevormd tot een magische ijswereld die door de Kerstman wordt bezocht vanaf de tweede week van de Gentse Winterfestiviteiten

Openingstijden

  • V 09/12 10:00  > 23:00
  • Z 10/12 10:00  > 23:00
  • Z 11/12 11:00  > 22:00
  • M 12/12 11:00  > 22:00
  • D 13/12 11:00  > 22:00
  • W 14/12 11:00  > 22:00
  • D 15/12 11:00  > 22:00